Effektivt stressbehandlingsforløb

Behandlingen hos Mindstep er unik, helhedsorienteret og effektiv og er derfor stærk i forhold til traditionel stressbehandling. Vores individuelle behandlingsforløb tilrettelægges ud fra dine behov.

Vi er så sikre på vores behandling og tilgang til stress, at vi tilbyder pengene tilbage, hvis ikke der opnås en væsentlig bedring. Ændringen i tilstanden måler vi ved hjælp af danmarks eneste videnskabeligt validerede stresstest - Stressindikatoren.

Sådan foregår behandlingsforløbet hos Mindstep:

 

 

 

 

 

Step 1. Visitation 
Selvom stress opstår i hjernen, belaster den også resten af kroppen – så meget, at kroppen kan gå i stå. Det betyder, at det er kroppen, der skal have størst opmærksomhed i starten. Vores stressbehandling fokuserer således først og fremmest på de fysiske symptomer. Vi mener, at det er helt forkert at indlede stressbehandling med at bede hjernen reflektere og tænke og forholde sig til noget, nogen sidder og spørger om. Den skal have ro. 

 

Step 2. Kroppen i balance

Når en stressramt person kommer her, udfordrer vi ikke. Vi lytter til personens historie, og efter vi har udført en stresstest, fortæller vi, hvad der skal ske; hvilken type behandling der skal igangsættes. Nogle får besked på, at de skal til massør, gå en tur, tage kolde og varme bade eller sumpe til en lang serie på tv. Først når kroppen begynder at komme på plads igen, er hjernen klar til behandling.

Eksempler på behandling:

  • Massage - Body SDS - Akupunktur 
  • Åndedræt -Yoga - Meditation - Mindfullness
  • Kost og motion 
  • Søvnekspert 
  • Stress coach el. psykolog

 

Step 3. Årsagsbehandling
Gennem coachende samtale identificerer vi årsagerne til stress og rådgiver den stressramte om mulighederne for at afhjælpe disse årsager. Når årsagen til stress er væk, kommer den stressramte hurtigt tilbage til hverdagen og undgår tilbagefald. Vi følger løbende op på stressen og årsagen til stress.

 

Åbenhed over for arbejdspladsen
Mange ledere ønsker at vide besked om det forløb og de udfordringer, som den stressramte medarbejder får hjælp til. Hvis virksomheden betaler for stressbehandlingen, mener vi, at det er rimeligt, at der er en vis grad af åbenhed omkring forløbet. Med største respekt for og efter aftale med den stressramte orienterer vi løbende virksomheden om, hvordan forløbet skrider frem.

 

Step 4. Opfølgning

Efter endt behandling foretager vi løbende opfølgning for at sikre at der ikke er eventuelle tilbagefald.

 

Kontakt Mindsteps stress-skadestue på tlf. 96 40 11 11, hvis du har brug for akut hjælp.